Delta-korttelin blogi

15 huhtikuu2016

Oman kodin tuntua työmaalla

Kun kerrostalotyömaa alkaa näyttää enemmän valmiilta huoneistoilta kuin työn alla olevilta tiloilta, tulevien asukkaiden odotukset nousevat korkealle. Delta-korttelin Claudio saavutti maaliskuussa vaiheen, jossa asukkaat saattoivat käydä tutustumassa tuleviin koteihinsa. Huoneistoissa nähtiin kiinnostuneita katseita ja herkässä olevia hymyjä, ehkä pientä jännitystäkin. Kovin kaukana ei tule viereinen Cordeliakaan, sillä talo yltää jo lähes Claudion tasalle.

Sebastian-Linden-ja -Lina-Khun

Sebastian Linden nosti peukun pystyyn tarkastellessaan kolmannessa kerroksessa sijaitsevaa kotiaan. Naisystävä Lina Khun ilahtui suuresta parvekkeesta, johon mahtuu hyvin kalusteryhmä.

Aimo-ja-Marja-Liisa-Niskanen

Marja-Liisa ja Aimo Niskanen muuttavat Lauttasaareen Laurinlahdesta rivitalosta. Eläkeläispariskunta kertoi vaihtavansa asuntoa siksi, että kerrostaloasuminen on helppoa. Jos pihatöitä tulee ikävä, viherpeukaloa voi ulkoiluttaa vapaa-ajanasunnolla. Niskaset kertoivat keittiön varusteisiin tutustuessaan olevansa positiivisesti yllättyneitä uudesta kodista. Tupakeittiöratkaisu on heistä oikein toimiva.

Christel-ja-Jussi-Nokkala

Kolmannen kerroksen kolmio vastasi hyvin Jussi ja Christel Nokkalan mielikuvia uudesta kodista. Pohjapiirroksiin tähän asti tukeutunut pari koki ainoana yllätyksenä sen, että parveke oli luultua isompi. Jussi ja Christel kiittelivät talon sijaintia, sillä Helsingin keskusta on lähellä. Kaiken lisäksi Jussin viikoittaiset triathlon-harjoitukset pidetään vain korttelin päässä tulevasta kodista.

Valmiilta näyttää, mutta paljon on kesken

Pääseekö tänne muuttamaan etuajassa, kun näyttää niin valmiilta, asukkaat kyselivät. Kerrostalotyömaille on tyypillistä, että huoneistot alkavat näyttää asuttavilta vaiheessa, jossa tehtävää on vielä paljon jäljellä. Työlistalla on lukuisia kohtia julkisivujen rappauksesta ja muurauksesta aina huoneistojen pyyheliinakoukkujen asentamiseen.

Claudion-hellat-paikoillaan

Keittiöiden varustaminen on lähes valmis, ja esimerkiksi hellat paikoillaan. Hiljattain valmistuivat myös kylpyhuoneitten kattojen tervaleppäpaneloinnit. Vaikka asunnoissa pestään kylpyhuoneita ja tehdään muitakin loppusiivouksia, samaan aikaan monet pienasennukset ovat vielä kesken.

Claudion-sisaantulo-aula

Myös yleisissä tiloissa riittää työtä. Sisääntuloaulan laattalattia on vielä hieman vaiheessa, samoin käytävien alas lasketut katot. Kellarikerroksessa puolestaan viimeistellään lattiaa ja asennetaan verkkokoppeja.

Parvekkeet saavat lasinsa

Claudion parvekkeitten ilme on muuttunut viime viikkoina siistimmäksi, sillä menossa on kaiteitten ja lasitusten asentaminen.

Parvekelasitusten-nostoa

Parvekelasituksista huolehtii alan erikoisyritys Lumon Suomi Oy. Tavara lastataan nostimeen, niin sanottuun kuukulkijaan, ja viedään ulkokautta kuhunkin kerrokseen.

Parvekkeet-sivu

Ero lasitettujen ja lasitusta odottavien parvekkeitten välillä on suuri. Lasitettujen parvekkeitten takana voisi luulla jo asuttavan, kun taas viereiset parvekkeet verkkokaiteineen antavat mielikuvan työmaasta.

Lasitetut-parvekkeet-Kiviaidankadun-puolella

Kiviaidankadun puolella päätyparvekkeet näyttävät jo lähes yhtä valmiilta kuin viereisen Julian. Parvekekaide toistaa samantyyppistä punaista kuin Claudion porrashuoneen seinä. Avattavien liukulasien kautta sisälle pääsee merellinen tuulahdus ja lokkien ääntely, rannan tuntumassa kun ollaan.

Claudio-parvekepanelit

Parvekeseinien panelointi on loppusuoralla. Puu saa pintaansa vielä vaalean harmaan maalin. Parvekkeille tulee myös omat valaisimet, joten tilassa voi vaikkapa lueskella, vaikka ilta jo hämärtyisi.

Claudio-muuraamatonta-seinaa

Julkisivun muuraustyöt ovat odottaneet lämpimiä kelejä, ja nyt ne ovat käsillä. Kelien parantuessa päästään aloittamaan myös pihatyöt, jotka jatkuvat pitkälle loppukesään.

Runko, sähköt ja putket työllistävät Cordeliassa

Claudion naapurin Cordelian runko on noussut niin kovaa vauhtia, että Kiviaidankadulla pitää hieraista silmiään ja terästäytyä tarkastelemaan, kumpi olikaan kumpi.

Kiviaidankatu-Ariel-Cordelia

Ariel on vielä kellarivaiheessa, mutta Cordelian runko viittä vaille valmis. Cordelian työmaalla asennetaan viimeisen eli seitsemännen kerroksen elementtejä. Sisäpuolella ovat menossa väliseinä- ja tasoitetyöt sekä maalausta varten tehtävät alustukset.

Rakennussiivooja-Kaja-Lehtjoe

Siinä missä Claudiossa ovat käynnissä loppusiivoukset, Cordeliassa tehdään normaalia rakentamisen aikaista puhdistustyötä. Kaja Lehtjöe työskenteli kolmannen kerroksen huoneistossa. Roskat päätyivät roskiin ja lattiat puhdistuivat seuraavia rakentamisen vaiheita varten.

Sahkoasentaja-Markku-Patsi

Sähköasentaja Markku Pätsillä on yli 30 vuoden kokemus alansa töistä. Nykyisissä rakennuksissa on huomattavasti enemmän härveleitä ja sähköpisteitä kuin uran alussa. Delta-korttelissa sähkömiehiä työllistää esimerkiksi huoneistokohtainen viilennys. Tässä Markku kytkee eteisen alakaton sähkörasiaa.

Putkimies-Riku-Putro

Huoneistokohtainen viilennys työllistää myös putkiasentajia, kuten Riku Putroa. Hän asensi jäähdytyslaitteen syöttöputkea ja tippaputkea, joka ohjaa jäähdytyksen aikana hikoilevan koneen kondensioveden omaan kaukaloonsa ja edelleen viemäriin. Tässä rakentamisen vaiheessa putkimiehille teettää työtä myös kylpyhuoneiden lattialämmitys.

Pesulan-tilat-Cordeliassa

Cordeliaan tulee pesula, jota saavat käyttää myös Claudion asukkaat. Kyseessä on kahden huoneen tila, josta taaimmainen on kuivaushuone.

Elementteja-Ariel

Kiviaidankadulta näkyy vielä toistaiseksi sisään Arielin kellariin. Kun elementtityöt etenevät ja talon runko alkaa nousta, sisätilat piiloutuvat seinien taakse.

Antonion-ponttiseina-aluillaan

Korttelin viimeinen talo, Antonio, nousee Kiviaidankadulle vastapäätä Heikkilänaukiota. Tälläkin tontilla on jo alkanut tapahtua. Tontilla valmistellaan ponttiseinää kuopan kaivamista varten.

Avainsanat: , , , , ,

Kirjoita kommentti

(Pakollinen)

(Pakollinen, ei julkaista)