Delta-korttelin blogi

18 joulukuu2015

Työmaan keskelle ilmestyi keidas

Kun rouhealla kerrostalotyömaalla tulee vastaan valmis asunto, se vaikuttaa suorastaan keitaalta betonin ja työn tohinan keskellä. Samalla kun muualla talossa tehdään tasoitetöitä, asennetaan kalusteita ja paukutellaan parkettia paikalleen, esittelyasunnossa tassutellaan jo matoilla, istutaan sohvalla ja juodaan kahvit. Claudio on aika hauskassa vaiheessa: eri kerroksissa ollaan eri vaiheissa ja yhden oven takana voisi kuvitella asuttavan.

Ovi

Kukahan täällä asuu? Ei vielä kukaan, sillä tämä on ainoa ulko-ovi koko talossa tässä vaiheessa. Sen takaa löytyy kodikas esittelykoti, jossa voisi vaikka kellahtaa sängylle. Muihin asuntoihin mennään suoraan tyhjistä ovi-aukoista, ja huonekalujen virkaa tekevät erilaiset pahvilaatikot ja tarvikepakkaukset. Koko talo on hyvin aikataulussa, joten perässä tullaan kovaa vauhtia muissakin asunnoissa.

Vain-parkettimiehelle

Pääsy kielletty! Vain parkettimies tästä oviaukosta! Tällaisia sulkunauhoja on näinä aikoina monissa asunnoissa, sillä lattioita on valmisteltu parketin laittoa varten ja ne tulee pitää puhtaina.

Parkettiasentaja

Ja siellä hän onkin. Tai yksi heistä, Taavi Rikmann. Taavi laittaa tässä vaaleaa tammiparkettia ja kehuu kuinka helppo ja nopea lukkoponttiparketti on asentaa. Rinnakkaiset laudat lukitaan toisiinsa pienellä keinahdusliikkeellä. Taavi oli jo asentanut vastapäisen asunnon parketin, joka oli muutoin samanlainen, mutta tummapintainen. Asunnoissa alkaa näkyä asukkaitten valitsema ilme ja värimaailma.

Keittio

Nimettömän ulko-oven takaa paljastuu tämä asunto. Parketti on paikallaan, samoin kodinkoneet ja kaapistot. Kontrasti rouheaan työmaahan on jännittävä, kuin joulun ihme yhdellä ovenavauksella. Pinnat on viimeistelty, yksityiskohdat kunnossa ja tunnelma kodikas. Esittelyasuntona toimii 92-neliöinen kolmio, jollaisesta asukas voi halutessaan teettää myös neljän huoneen version. Asunnossa esitellään kohteen yleinen laatutaso ja varustelu.

Paljas-keittio

Muutos on melkoinen, kun vertaa lähtökohtaan. Ylemmissä kerroksissa sama keittiö voi näyttää vielä näin paljaalta.

Paljas-olohuone

Entäs sitten olohuone? Tässä vielä työn alla, seuraavassa valmiina ja kalustettuna. Rakennusalalla homma etenee ja työn jäljen näkee mukavan nopeasti. Jokaisella vasaran napautuksella, pensselin vedolla ja meisselin pyöräytyksellä on merkitys. Kiitollista hommaa, voisi sanoa.

Olohuonenakyma

Talon tulevat asukkaat saattoivat tutustua esittelyasuntoon joulukuun puolivälissä. Ilmoittautuneita oli viitisenkymmentä. Asuntoon tultiin kypärät päässä ja huomioliivit päällä, työmaa-alueen läpi kun matka kävi. Moni nakkasi ne sisään tultuaan kotoisasti eteisen kaappiin.

Asukkaat odottavat innokkaasti talon valmistumista

Asunnon Claudiosta ostaneet tapasivat esittelytilaisuudessa ensi kertaa tulevia naapureitaan. Muuttoon on vielä monta kuukautta, sillä talo valmistuu vasta syksyllä. Pakkaamiseen on hyvää aikaa, kunhan ajoissa aloittaa.

Kolme-asukasta

Jarl Nyman (vasemmalla) tapasi työhuoneeksi sisustetussa huoneessa Timo ja Leena Hongan. Nymanin mukaan esittelyasunto näytti pitkälti siltä kuin hän oli olettanutkin. Leena Honka puolestaan luonnehti asuntoa moderniksi, hyvälaatuiseksi ja käytännölliseksi. Hongat muuttavat Helsingin keskustasta 100-vuotiaasta talosta upouuteen. He antavat arvoa talon hyvälle sijainnille, sillä liikenneyhteydet esimerkiksi Kehä ykköselle ovat paremmat kuin Helsingin keskustasta, ja matkat tutulle golfkentällekin helpottuvat.

Olohuone

Asunto oli kalustettu vaaleasti moneen makuun. Lähes sadassa neliössä ei syntynyt ruuhkaa, vaikka katsojia oli paljon kerralla.

Makuuhuone

Kolmena huoneena toteutettu pohja antoi esittelyasunnon makuuhuoneelle väljyyttä. Toinen vaihtoehto tässä asuntokoossa oli rakentaa väliseinän avulla vielä yksi makuuhuone, jolloin useampi perheenjäsen saa oman tilansa.

Peilikaapin-pistokkeet

Pienet käytännölliset seikat saavat arjen sujumaan. Esimerkiksi se, että pistorasioita on kaksin kappalein peilikaapin alapuolella ja vielä yksi sen sisällä. Ratkaisua esittelee Skanska Kotien markkinointikoordinaattori Anne Lintusaari.

Pariskunta

Sebastian Lindenin asunto valmistuu kerrosta ylemmäs ja hieman pienempiin neliöihin. Hän kertoi tuntevansa myös jugendin charmin, mutta Claudion moderneja valtteja on autohalli, josta pääsee suoraan hissillä asuinkerroksiin. Mukana taloon tutustumassa oli Lina Khun.

Porrashuone

Paluu todellisuuteen. Porrashuone muistuttaa, ettei valmista ole kuin yhdessä asunnossa, mutta kaikkialla on kova tekemisen meininki. Seitsemännessä kerroksessa ovat menossa seinien tasoitetyöt. Harmaissa soikoissa säilytetään koneellisesti levitettävää kipsitasoitetta. Kuudennessa kerroksessa tehdään maalaustöitä, viidennessä kalusteasennuksia, neljännessä muun muassa parkettien pohjien valmistelua ja kolmannessa parkettien asennusta. Kahdessa ensimmäisessä kerroksessa parketit ovat jo kokolailla kohdillaan.

Kylpyhuone-kesken

Asuntojen varustelutyöt jatkuvat tammikuussa. Silloin kylpyhuoneisiin päästään tekemään kattoja ja asentamaan kalusteita. Työlistalla ovat lisäksi esimerkiksi väliovien asennukset.

Cordelia-ylakantti

Viereinen Cordelia nousee sekin hyvää vauhtia. Näkymä Claudion parvekkeelta kertoo runkotöitten edistyneen sujuvasti. Betonielementit on asennettu, ja ensimmäisen kerroksen katto paikallaan. Takana näkyvällä keltaisella tasanteella raudoitetaan kattoa.

Delta-korttelin rakentajat toivottavat blogin lukijoille hyvää joulua ja lupaavat jatkaa ammattitaitoista työtä seuraavankin vuoden puolella.

Upean kuvan Lauttasaaresta auringonnousun aikaan on ottanut Skanskan torninosturin kuljettaja Eero Hinkula käydessään vierailulla Arielin työmaalla Delta-korttelissa. Eero itse työskentelee toisella Skanskan työmaalla.

Arielin-torninosturista-Lauttasaaren-maisemaa-Eero-Hinkula (kopio)

 

Avainsanat: , , , , ,

Kirjoita kommentti

(Pakollinen)

(Pakollinen, ei julkaista)