Delta-korttelin blogi

4 joulukuu2015

Kalusteet ja kaakelit löytävät paikkansa

Vanhan laulun mukaan kevät toi muurarin, mutta poikkeuksellisen lämpimän syksyn ja alkutalven ansiosta Claudion muuraustöitä on voitu tehdä pitkään, ja julkisivurappauksesta on valmiina jo kolmannes. Talo ehostuu niin sisältä kuin ulkoa. Kalusteita asennetaan, kaakeleita kiinnitetään ja pistorasioita pannaan paikoilleen.

1-Kiviaidankadulta

Vaaleaksi rapattu kulmaus Kiviaidankadun puolella erottuu helposti, etenkin verrattuna parvekkeitten betonipintaan. Claudion rappauksesta tulee hieman peittävämpi kuin takana näkyvän Julian, jonka kuultorapatussa julkisivussa tiilikuvio näkyy selvemmin. Delta-korttelin työmaalle on pystytetty toinenkin nosturi, sillä naapurirakennuksen, Cordelian, runkoelementtien asennus on käynnistynyt. Osa elementeistä on näkyvissä kuvan etualalla.

2-nosturin-jouluvalot

Aamukuudesta iltakuuteen palavat nosturin jouluvalot tuovat piristystä niin työntekijöiden kuin naapuruston kaamosaikaan.

3-Muurari

Laasti levittyi hyvin vielä marras-joulukuun taitteessa, kun pakkasista tai lumesta ei ollut tietoakaan. Otollisempaa aikaa julkisivun rappaamiseen on kuitenkin kevät, joten Claudion julkisivu viimeistellään ensi vuoden puolella.

Kaappeja ja kaakeleita

 

Kalusteasennukset ovat käynnissä, ja porrashuoneessa käy kuhina, kun kaappeja kannetaan sisälle.

4-kaapinkantoa

Tässä etsitään sopivaa kääntymiskulmaa kolmoskerroksen huoneistoon. Vaikka hissi asennettiin jo marraskuun alussa, raavaat miehet kantavat suuretkin paketit portaita pitkin. Ensi vaiheessa asennetaan keittiöiden kalusteet ja muut kaapit. Kosteiden tilojen kalusteet tulevat myöhemmin.

5-KaapistotEnsimmäisenä valmistuu mallihuoneisto, joka edesauttaa asuntokauppapäätöksessä. Makuuhuoneen kaapit ovat paikallaan, mutta vielä suojamuovin takana. Myös patterit, pistorasiat ja sälekaihtimet on asennettu. Parkettikin löytyy, tässä vaiheessa hyvin suojattuna.

6-KeittioClaudion erimuotoiset keittiöt hahmottuvat sitä mukaa kun kaapistoja saadaan asennettua. Tämän keittiön laatikostot saavat pian päälleen keittiötason, ja välitila viimeistellään valaisimineen. Kodinkoneet sisältyvät asuntojen hintaan.

7-Paavo-Onkinen

Sähköasentajaksi opiskeleva Paavo Onkinen on saanut hyvää harjoitusta tulevaan ammattiinsa Claudion työmaalla. Kattorasioiden kiinnittäminen kävi jo tottuneesti. Claudion yläkerrokisssa olivat marraskuun lopussa menossa väliseinä- ja alakattotyöt. Alas lasketut katot pitävät sisällään esimerkiksi ilmanvaihtotekniikkaa.

8-Kipsitasoite

Tässä makuuhuoneessa on menossa seinien kipsitasoitus. Hieno seinätasoite ruiskutetaan seiniin koneellisesti ja viimeistellään käsityönä. Seinien hiomisen jälkeen töihin pääsee maalari.

9-Akryylisauma

Maalatuissa huoneistoissa tunnelma on jo aivan toinen. Seinien ja kohtaamiskohdat siistitään katon ja seinän rajaan tulevalla akryylisaumalla. Claudiossa on samanaikaisesti töissä lukuisia eri alojen taitajia, aliurakoitsijoita yrityksistä, joilla on oman alansa erikoisosaamista. Valmismaalaukset ovat käynnissä alimmissa kerroksissa.

10-Laatoitus

Laatoitustyö vaatii suurta tarkkuutta ja hyvää valoa. Tarkistusmittaus näyttää, että työ on tehty viimeisen päälle. Kylpyhuoneitten ja pesutilojen laatoitukset ovat pisimmällä kolmessa alimmassa kerroksessa. Niin näissä kuin wc-tiloissa on vesikiertoinen lattialämmitys, mikä on melkoinen mukavuustekijä etenkin pakkasilla.

11-Valiseinarakennetta

Väliseinien rakentaminen alkaa tukikehikon kokoamisella. Päivät ovat työmiehille kuin yhtä kuntosaliharjoitusta: portaissa kulkemista, tavaroitten kantamista, tikkaille kiipeämistä, ylöspäin venyttelyä ja alas kyykistelyä. Rakentamisen ammattilaisia ei todellakaan tarvitse muistuttaa siitä, että olisi välillä hyvä nousta jalottelemaan!

12-Auringonnousu-vesikatolta

Jos pimeän vuodenajan auringonnousu Claudion katolta voi olla näin kaunis, millainen se on muina vuodenaikoina? Claudiossa on vielä vapaita asuntoja, ja lisää on tulossa koko korttelin mitalta.

 

Lue lisää Claudion esittelysivuilta

Avainsanat: , , ,

Kirjoita kommentti

(Pakollinen)

(Pakollinen, ei julkaista)