Delta-korttelin blogi

29 lokakuu2015

Claudiossa tapahtuu seitsemän kerroksen täydeltä

Claudion kerrostalotyömaa Lauttasaaren Kiviaidankadulla on täynnä toimintaa sekä talon sisällä että sen ulkopuolella. Talon runko parvekkeineen on valmis, mutta toistaiseksi vielä hieman harmaa verrattuna viereiseen, Vattuniemenkadun kulmaan valmistuneeseen Juliaan. Rakennuksen julkisivun muuraus on käynnistymässä, ja työn edetessä sukunäkö korttelin muihin taloihin alkaa hahmottua. Sisällä puolestaan tehdään näinä aikoina esimerkiksi väliseinätöitä sekä seinien tasoitusta ja maalausta.

Kuva 1

Kiviaidankatu kokee lähivuosina melkoisen ilmeen muutoksen. Sen varsi täyttyy idästä länteen moderneilla kerrostaloilla, jotka täydentävät Skanskan osin jo rakentaman asuinkorttelin ehjäksi kokonaisuudeksi. Työmaa vie valitettavasti tilaa Kiviaidankadulla, ja naapuruston sekä alueella kulkevien on syytä liikkua metallisten ja muovisten aitauksien ulkopuolella ja noudattaa turvallisuussyistä kaikkia viitoituksia.

Kiviaidankadun pohjoisen puoleiset parkkapaikat ovat saaneet väistyä koko kadun mitalta, sillä Skanska rakentaa kadulla lähivuodet aina Melkonkadun risteykseen asti. Claudion länsiparvekkeilta avautuu näkymä, josta tuleva kokonaisuus hahmottuu hyvin. Naapuriin nousevat talot ovat jo rakenteilla.

Keltaisella tasanteella on menossa lähimmän naapurin eli Cordelian autohallin holvin raudoitus. Valkoinen styrox-pohja kuuluu autohallin lattian valmistelutöihin. Takana hiekkapohjalla tehdään Arielin perustustöitä ja pohjan täyttöjä. Melkonkadun risteykseen nousee vielä Antonio. Talot tulevat liittymään toisiinsa kampamaisesti hieman samaan tapaan kuin kadun toisella puolella sijaitsevan teollisuuskiinteistön toteutuksessa, jossa sisäänvedot ja ulokkeet vuorottelevat.

3 pelastustie

Korttelin jo valmistuneen osan pelastustietä joudutaan valitettavasti käyttämään hyväksi rakentamisen aikana. Paikat ovat ahtaat, ja lumen tultua väylät käyvät entistä kapeammiksi, mutta tämä on ainoa tapa saada työmaan kalusto ja materiaalit oikeisiin kohteisiin. Valitamme kulun ahtautta ja toivomme naapurustolta ymmärrystä työllemme!

Saunoja ja seinätöitä

Kerrostalojen työmailla sisätyöt etenevät alhaalta ylöspäin sitä mukaa kun talon runko valmistuu, joten Claudiossakin sisätyöt ovat pisimmällä alimmissa kerroksissa, ja ylemmissä vaikutelma on hieman rouheampi.

4 saunaelementti

Talon kolmioihin kuuluu oma sauna, ja saunojen sisusta tulee työmaalle valmiina palapelinä. Tästäkin tummasta paketista paljastuu jonkun leppoisa rentoutumispaikka puun tuoksua tulvillaan.

5saunapaneelit

Muutamien asuntojen saunojen seinäpaneloinnit on jo saatu asennettua. Perusvaihtoehtona on ollut tervaleppäpanelointi ja -lauteet. Vanhempi työnjohtaja Toni Sundberg tarkastelee työn tulosta, ja hyvältähän kaikki näyttää.

6 gyprokin asennusta

Kolmannessa kerroksessa seinien Gyproc-sisäverhouslevyt ovat pitkälti paikoillaan. Ensimmäisessä kerroksessa tämä vaihe on jo takana, ja menossa on seinien tasoitus ja maalaus.

 

Kuva 7Kolmion ostaneet ovat voineet valita, tekevätkö huoneistosta väliseinän avulla sittenkin neljän huoneen ja keittiön kodin. Tässä vaiheessa väliseiniä rakennetaan ja asukkaiden toiveita täytetään.

Miellyttäviä näköaloja

Claudion asunnoista on miellyttävät näköalat kaikkiin suuntiin. Sisäpiha on vehmas ja korttelin vastapäiset rakennukset sopivalla etäisyydellä.

Sisäpihalla on turvallista leikkiä, vaikka korttelia vielä rakennetaan. Skanska on rajannut työmaa-alueen myös sisäpihan puolelta huolellisesti. Leikkivälineet ja erilaiset telineet ovat olleet jo pitkää paikallaan korttelin pohjoisemman osan perheitä ajatellen.

Ylimmästä eli seitsemännestä kerroksesta avautuu merinäköala yli kattojen. Parvekkeelta voi seurata Länsisatamasta Tallinnaan lähteviä laivoja ja niiden paluuta kotimaahan.

Huolellisuus luo turvallisuutta

Työturvallisuus on jokapäiväisessä työssämme ensiarvoisen tärkeää, ja haluamme, että kaikki työntekijät ymmärtävät ohjeet. Siksi annamme niitä myös esimerkiksi venäjäksi.

10 muistutuskyltti

Pidämme kulkuväylät mahdollisimman vapaina ja nostamme mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi kaapelit lattioilta omiin koukkuihinsa roikkumaan.

11 imurointi

Ympäristöä siistitään sitä mukaa kun työ edistyy. Tässä imuroidaan betonimurenaa pois lattialta. Mitä pölyttömämpi ympäristö, sitä terveellisempi se on työntekijöille ja sitä paremmassa kunnossa pysyy myös kaikki sisälle tuotava tavara. Kun ikkunat ja ovet on asennettu, ympäristön tulee jo olla lähes pölytön.

12 hitsaaja

Tässä vaiheessa sisällä voidaan tehdä vielä vaikkapa pieniä hitsauksia. Tärkeintä on, että työt tehdään millilleen oikein! Tehtäväänsä keskittymässä Mika Virtanen.

Skanskan työnjohdon löydät Vattuniemenkatu 22 A:n liiketilasta, jossa työmaatoimisto sijaitsee. Jos sinulle on kysyttävää tai työmaahan liittyviä huolia, voit olla meihin yhteydessä.

Avainsanat: , ,

Kirjoita kommentti

(Pakollinen)

(Pakollinen, ei julkaista)